Ett saftigt, lättlagat långpannebröd med lite grahamsmjöl i. Skär degen i rutor med en vass kniv. Grahamsrutor24 rutor50 g jäst5 dl vatten, 37 grader25 g smör, rumstempererat1 tsk salt2 msk sirap250 g Kesella lätt (1%)2 dl grahamsmjöl12-13 dl vetemjölSmula jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om tills jästen löser sig
Med tanke på hur fort arbetsveckorna går lär det gå lite extra snabbt till veckan. Känns som det var evigheter sen jag bakade matbröd, så synd för det är ju så gott med nybakat
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med lite av degspadet. Om man vill kan man byta ut vetekliet mot vanligt mjöl men jag tycker vetekliet tillför tekakorna extra god smak
Här bakade jag ett med polish, lite gäst och surdeg. Som mjöl blev det vetemjöl special och vetekli, jäste länge och svalt så det blev smakrikt och luftigt
Man gör degen på kvällen med kall vätska och låter jäsa i kylen över natten och gräddar på morgonen. Vetekliet hade jag i för smakens skull, detsamma olivoljan
Skär degen i rutor med en vass kniv. "Grahamsrutor för nybörjare". Grahamsrutor. Grahamsrutor. Här är ett recept jag lagt in som bokmärke för länge sen och provade baka förra veckan
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.