Dags att prova syltadetrattkantareller med granskott från Romsens Örtagråd i Okelbo. Under konversationen med en av ägarna föll blicken på ett litet svampdekorerat lock, och ta mig tusan var det inte syltadekantareller
Gör så här Börja med kantarellerna. 4 dl torkade trattkantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g hälleflundra 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 krossade vitlöksklyftor Syltadekantareller. 4 dl torkade trattkantareller Lag
Lite syltadekantareller. Lite syltadekantareller. Jag gjorde det för 2 personer men har massor med syltadekantareller över. Syltadekantareller räcker till minst 4 personer. 2 dl torkade trattkantareller. Börja med att lägga kantarellerna i blöt ca 2 timmar. Häll den sedan på de avrunna kantarellerna och ställ kallt i 3 timmar. Syltadekantareller räcker till minst 4 personer. 2 dl torkade trattkantareller
Servera med hemgjord ketchup eller varför inte syltadekantareller. Om man vill (vilket man borde eftersom det blir otroligt gott), smula ner lite torkade trattkantareller
Syltade trattisar. Blötlägg trattkantarellerna tills de mjuknar och ge dem ett uppkok. Om man använder torkade kantareller läggs de i rikligt med vatten tills de svällt och blivit mjuka
eller trattkantareller. Bjud på pumpapasta med kantareller och bacon. eller trattkantareller. 100 g rensade gula kantareller. 1 vitlöksklyfta 100 g rensade gula kantareller