När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Eftersom tiden går i en ryslande fart och vi närmar oss mot julafton kommer jag låta denna veckan enbart publicera recept som ni förhoppningsvis kan känna er inspirerade av att göra med en gång
Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Servera med en klick fetaostcrème och bröd. Mosa ihop med en gaffel. Sätt ugnen på grillvärme. Halvera körsbärstomaterna och dela vitlöksklyftorna i kvartar
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Det vi smaskade på var en liten, enkel räkröra som vi åt på rostat bröd medkokt ägg. Helgen avslutades som sagt med en skön bastu, och efter den satt vi mest och slappade och smaskade i tv-soffan
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst påbrysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Stek påmedelvärme i olja/smör så de får fin färg och lägg sedan över i ugnsfast form. Naturligtvis borde detta recept gå att göra på både vildsvinsfärs, rådursfärs, hjortfärs eller kanske som originalet med kalvfärs
Lägg på de syltade kantarellerna, lingonchutneyn, hyvlad Västerbottenost ochbrysselkålsbladen. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltade kantareller och lingonchutney
Smaksätt med salt och peppar. Crème smaksatt medrostadvitlök. Spraya potatisen med olivolja. Trä upp kycklingen på spetten och marinera i sweet chili, soja och citronsaft
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Börja med att steka kålen i olivolja några minuter och tillsätt sedan vitlökoch potatis. Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Fördela det grönsaker och aprikoser på ett fat. De allra största kan du skala av ett lager på så blir de inte så sega
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.