4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Krämig kräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt. Bryntakantareller250 g kantareller, alt annan svamp olivolja smör salt
4 bit gösfilé, à 150 g med skinnet kvar salt olivolja. Krämig kräftpotatis350 g potatis 1,5 dl crème fraîche 150 g kräftstjärt, skalade 1-2 msk gräslök, finhackad salt. Bryntakantareller250 g kantareller, alt annan svamp olivolja smör salt
Dela kycklingfiléerna och fyll dom med mozzarella, svamp, vitlökoch permasean. Kyckling är alltid lätt att variera och idag blev det kyckling fylldmedkantareller, mozzarella och parmesan
Servera gärna med en god sallad till. Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Tycker om att göra paj i en springform för ofta blir pajen lite högre och dessutom blir pajdegen välgrädad på sidorna vilket jag tycke rär gott
Låt ånga av medan du värmer mjölk, grädde och smör i en kastrull. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar
Ingredienser Portioner. 6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det blev fylld panerad rödspätta till middag, medgrönkålochvitlöksostoch oj, vad gott det blev. Panera med ströbröd och krydda med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.