Där finns en hel massa bra idéer och till ochmedett par recept att inspireras av. )Och för att riktigt ordentligt fira utgivningen av den här fantastiska boken passar jag på att dela med mig av ett av vår släkts käraste rest-recept
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Baconstekta dadlar med fetaost, färska fikon och knäckesticks
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
) och ringla sedan över olivolja och strö över massor med flingsalt. Vi har just ätit frukost och ska snart ta en promenad innan vi ska åka till bondens marknad och köpa mat till kvällens middag
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn
Båda bröden blev jättebraoch smakade kanongott. Bröden går bra att frysa. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.