Surdegsbröd grahamsmjöl recept

0 Spara
Surdegsbröd med frötäcke

Surdegsbröd med frötäcke

25 g jäst, 1 påse Kronjäst surdeg Fullkornsvete (färsk), 500 g (5 dl) kallt vatten, 200 g (3 dl) grahamsmjöl, 620 g (10 dl) vetemjöl (gärna special), 15 g (2 ½ tsk) salt, 20 g (1 msk) olja (raps eller oliv), 30 g flytande honung
3 Spara
Baka ditt eget surdegsbröd

Baka ditt eget surdegsbröd

För att utföra detta fick vi med oss en rågsurdegsstart, rågmjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
6 Spara
Mannens Rågbröd

Mannens Rågbröd

Det här receptet är en bra utgångspunkt för surdegsbröd. Vi brukar lägga våra surdegsbröd i en kruka för mjölksyrejäsning det fungerar bra som brödförvaring
3 Spara
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Här är mitt hittills mest lyckade försök att göra ett lagom mörkt surdegsbröd. Jag ville prova att göra ett lite mildare och aningen mer insmickrande bröd än till exempel Eriks surdegsbröd eller den utmärkta finska variant som Matälskarna har recept på
2 Spara
Fruktbröd

Fruktbröd

Tillsätt grahamsmjölet. 15 dl grahamsmjöl. Första dagen. Ljumma vattnet till 37 grader och rör ner jästen. Tillsätt grahamsmjölet
1 Spara
Bakdag med tjejor

Bakdag med tjejor

Jag har bakat mycket nu på senaste. Mitt senaste bröd, surdegsbröd med frukt blev inte så bra så jag gjorde en likadan deg igår fast låter den nu bara kalljäsa i 18-20 timmar samt att surdegen denna gången var lite lösare och mycket mer bubblig, kanske blir det bättre nu
1 Spara
Ett annat sätt att kalljäsa bullar

Ett annat sätt att kalljäsa bullar

Tyvärr har jag ingen bättre bild på bullarna. Tyvärr har jag ingen bättre bild på bullarna. Enkla frukostbullar, 8-10 st5 g jäst (jag har inte glömt en nolla, det ska vara fem)3 dl kallt vatten1 tsk salt1 msk olja2 msk sirap4 dl grahamsmjöl4 dl vetemjölLös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Grädda sedan bullarna på den varma plåten i ca 15 minuter (det är lätt att bara dra bakplåtspappret med bullarna ned på den varma plåten). Enkla frukostbullar, 8-10 st
1 Spara
Mitt godaste surdegsbröd!

Mitt godaste surdegsbröd!

+ 13 dl vetemjöl +1dl havregryn+1dl grahamsmjöl +1dl grovt rågmjöl+5dl ljummet vatten+lite salt+ ca 1dl brödsirap Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar strö lite vetemjöl över så att du kan trycka ut degen i formen. 1dl grahamsmjöl
6 Spara
Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegarEtt av mina favorit surdegsbröd, saftigt och gott , receptet kommer från Pain de Martin 1 kvällMörk deg100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl100 g vatten (varmt. ca 40°)Ljus deg 100 g rågsurdegsgrund50 g grahamsmjöl50 g vetemjöl100 g vatten (ca 40°)Blanda ihop de båda degarna (som mest liknar smet än så länge) i varsin bunke. Dag 2 eftermiddag150 g grahamsmjöl150 g vetemjöl100 g rågmjöl250 g vatten (ca 40°)Den ljusa och den mörka surdegen----40 g salt50 g linfrö50 g pumpafrö100 g valnötterBörja med att rosta valnötter och pumpafrö i en stekpanna (eller i ugnen för den delen) tills de fått lite färg och pumpafröna knäpper lite
3 Spara
Hembageri

Hembageri

Eftersom det skulle bli glapp i ugnen mellan det här brödet och det sista surdegsbrödet jag hade förberett gjorde jag ett skållat bröd med havre också för att slippa stänga av ugnen
Sökförslag och sidor