Surdegsbröd grahamsmjöl recept

22 Spara
Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
3 Spara
Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl och dinkelsikt och blanda till en jämn och fin deg. 2 dl grahamsmjöl. Surdeg
0 Spara
Surdegsbröd med frötäcke

Surdegsbröd med frötäcke

25 g jäst, 1 påse Kronjäst surdeg Fullkornsvete (färsk), 500 g (5 dl) kallt vatten, 200 g (3 dl) grahamsmjöl, 620 g (10 dl) vetemjöl (gärna special), 15 g (2 ½ tsk) salt, 20 g (1 msk) olja (raps eller oliv), 30 g flytande honung
3 Spara
Baka ditt eget surdegsbröd

Baka ditt eget surdegsbröd

För att utföra detta fick vi med oss en rågsurdegsstart, rågmjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Med oss hem fick vi ett uppdrag att baka ett surdegsbröd och inte vilket bröd som helst till en början utan en riktig klassiker i Saltå Kvarns sortiment, Barsjabrödet, ett härligt rågsurdegsbröd med mycket kummin i
2 Spara
Stort långjäst surdegsbröd

Stort långjäst surdegsbröd

Ett riktigt gott och stort surdegsbröd. 100 g ekologiskt grahamsmjöl. 100 g ekologiskt grahamsmjöl. Ett riktigt gott och stort surdegsbröd
1 Spara
Två goda surdegsbröd

Två goda surdegsbröd

100 g grahamsmjöl. 100 g grahamsmjöl. Ett lite grövre bröd som vi denna onsdag åt som bröd till hemmagjorda hamburgare
0 Spara
Regn, rusk och surdegsbröd

Regn, rusk och surdegsbröd

300 g grahamsmjöl. 300 g grahamsmjöl. Nu bara regnar det. Axel fick ta sin förmiddagslur i sängen idag istället för i vagnen
19 Spara
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Receptet nedan är från Martin Johanssons bok ”Surdegsbröd”. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl. 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund, 5 g jäst, 400 g (4 dl) vatten, 300 g (5 dl) vetemjöl special, 100 g (1 1/2 dl) grahamsmjöl
13 Spara
Kalljästa grahamsbröd

Kalljästa grahamsbröd

Källjästa bröd tycker jag är riktigt goda och kommer näst efter surdegsbröd bland mina brödfavoriter
11 Spara
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

Martin Johanssons bok Surdegsbröd är en god inspiration, tillsammans med hans blogg Pain de Martin. Tror att jag la i lite grahamsmjöl också, ca 1 dl
9 Spara
Falafel, tortilla bröd och frukostbröd

Falafel, tortilla bröd och frukostbröd

Ett bröd från boken " Bröd från brunkebergs bageri" Ett litet sötare surdegsbröd. Ett gott bröd men jag gillar fortfarande osötade surdegsbröd bättre
9 Spara
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Mörkt bröd med torkade aprikoser1 limpa50 g aprikoser3 dl vetemjöl2 dl rågsikt1 1/2 dl grahamsmjöl1 1/2 dl rågkross1/2 vetekli6 dl filmjölk1 dl mörk sirap2 1/2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 tsk flytande margarin till formenSätt ugnen på 175 grader. 1 1/2 dl grahamsmjöl
7 Spara
Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Nu svämmar ju hyllorna över av surdegsbröd på bredden och tvären, bröd av olika korn, mjöl och frön och det har blivit två läger
6 Spara
Brunkans långa

Brunkans långa

Som alla surdegsbröd ska de svalna ordentligt innan man skär i dem. 100 g grovt grahamsmjöl. 100 g grovt grahamsmjöl
6 Spara
Mannens Rågbröd

Mannens Rågbröd

Det här receptet är en bra utgångspunkt för surdegsbröd. Vi brukar lägga våra surdegsbröd i en kruka för mjölksyrejäsning det fungerar bra som brödförvaring
5 Spara
Surdeg på burk

Surdeg på burk

Igår bakades surdegsbröd här hemma. Oftast tar jag det mjöl jag har hemma och igår blev det en väldigt simpelt bröd på vetemjöl och grahamsmjöl
4 Spara
Nyttiga frukostmuffins med kesella och pumpakärnor

Nyttiga frukostmuffins med kesella och pumpakärnor

Jag brukar grädda dem på samma sätt som surdegsbröd, alltså hög värme direkt när man stoppar in i ugnen, sedan in med några isbitar på en gammal plåt i botten, och så sänk värmen så det inte blir bränt
4 Spara
Så får du råd att äta bra

Så får du råd att äta bra

Surdegsbröd och långjästa bröd är hälsosamma och goda men det finns också mängder av recept för dig som vill ha ett enklare och snabbare bröd
3 Spara
Köttfärs- och rotfuktspaj

Köttfärs- och rotfuktspaj

Allt inramat av ost, kex, surdegsbröd, dricka, snacks och sötsaker. 4 dl grahamsmjöl. 4 dl grahamsmjöl. Foto
3 Spara
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Här är mitt hittills mest lyckade försök att göra ett lagom mörkt surdegsbröd. Jag ville prova att göra ett lite mildare och aningen mer insmickrande bröd än till exempel Eriks surdegsbröd eller den utmärkta finska variant som Matälskarna har recept på
2 Spara
Äppeltid och pannkakssug

Äppeltid och pannkakssug

Jag vill dock även passa på att tipsa om andra äppelfavoriter, som världens godaste Surdegsbröd med äpple och valnötter och Nötknäckig äppelsmulpaj som jag bloggat om tidigare
2 Spara
Fruktbröd

Fruktbröd

Tillsätt grahamsmjölet. 15 dl grahamsmjöl. Första dagen. Ljumma vattnet till 37 grader och rör ner jästen. Tillsätt grahamsmjölet
1 Spara
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

Ett riktigt gott surdegsbröd som man kan baka ut i vilken form man vill, de här blev till små runda bröd, vilket är praktiskt att ta fram styckevis om man ska frysa in dem
1 Spara
Surdegslimpor

Surdegslimpor

 Det är lätt att bli lite biten av det där med surdegsbröd…. Tillsätt rågmjöl, grahamsmjöl och sist vetemjölet
1 Spara
Bakdag med tjejor

Bakdag med tjejor

Mitt senaste bröd, surdegsbröd med frukt blev inte så bra så jag gjorde en likadan deg igår fast låter den nu bara kalljäsa i 18-20 timmar samt att surdegen denna gången var lite lösare och mycket mer bubblig, kanske blir det bättre nu. Servera med tzatsiki och en blandad salladGör tzatsikiSöt jossa hackar lite lökHelt vanliga frallor som passar perfekt till buffé 40 g jäst5 dl vatten50 g smör2 dl havregryn1 dl grahamsmjöl5 dl rågsiktca 6 dl vetemjöl1 tsk saltKnåda ihop allt utom saltet som du tillsätter efter ca 5 minuter. 1 dl grahamsmjöl
1 Spara
Ett annat sätt att kalljäsa bullar

Ett annat sätt att kalljäsa bullar

Brödet får även en liten syrligare smak, nästan som surdegsbröd. Enkla frukostbullar, 8-10 st5 g jäst (jag har inte glömt en nolla, det ska vara fem)3 dl kallt vatten1 tsk salt1 msk olja2 msk sirap4 dl grahamsmjöl4 dl vetemjölLös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser
0 Spara
#breadspo

#breadspo

Eller så som jag känt mig när jag de senaste veckorna bakat surdegsbröd i tid och otid. 2 dl grahamsmjöl. 2 dl grahamsmjöl
0 Spara
Honungsknäcke

Honungsknäcke

Nu hittade jag ett recept på knäckebröd med surdeg och bestämde mig att det nog var dags för lite mer surdegsbröd här hemma
0 Spara
Var dag har sin deg

Var dag har sin deg

Skulle de ställa upp i brödklubbens mästerskap har förstås de där surdegsbröden ännu mer att komma med, men de ska inte jämföras
0 Spara
Surdegsbaguetter – om att fly en bakning

Surdegsbaguetter – om att fly en bakning

Framför allt är den färdiga surdegen praktisk, när man saknar odlingsskägg eller då man bara får ett plötsligt infall att baka surdegsbröd
0 Spara
Nytt liv i surdegen

Nytt liv i surdegen

Det är en konst att baka gott surdegsbröd. Jag matar den, alltså rör i nytt vatten och grahamsmjöl, ungefär en gång i veckan
0 Spara
Surdegens historia.

Surdegens historia.

Surdegsbröd kan med fördel ätas av personer som äter mycket fytinsyrarika livsmedel , dvs mûsli, havregryn, knäckebröd, rågmjöl, grahamsmjöl samt ärtor ärtor och bönor
0 Spara
Surdegsbröd på Vinjett grahamsmjöl med kummin och rostade valnötter

Surdegsbröd på Vinjett grahamsmjöl med kummin och rostade valnötter

Blanda ner grahamsmjölet och hälften av vetemjölet och arbeta degen ca 10 minuter. Såhär lagar du receptet
4 Spara
Surdegsbröd med rostade frön

Surdegsbröd med rostade frön

Det här brödet gillar jag även i originalformen, men den här gången hade jag lite durummjöl som behövde användas – och inget grahamsmjöl, så då blev det en annan variant
2 Spara
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Idag hade jag 80 g dinkel, 80 g grahamsmjöl och resten vetemjöl). Idag hade jag 80 g dinkel, 80 g grahamsmjöl och resten vetemjöl)
2 Spara
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Blanda vasslen med honung och grahamsmjölet och lägg i en kastrull med locket på. 2 dl grovt grahamsmjöl. 2 dl grovt grahamsmjöl
1 Spara
Estniskt surdegsbröd utan jäst

Estniskt surdegsbröd utan jäst

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in grahamsmjölet tills degen känns ganska fast. För att laga Estniskt surdegsbröd utan jästFörsta gången man bakar det här brödet måste man göra en surdeg
1 Spara
Surdegsbröd med dinkel och frön

Surdegsbröd med dinkel och frön

25 gr jäst / 5 dl ljummet vatten / 2 msk honung / 2 dl grahamsmjöl / 8 dl vetemjöl special / 0,5 dl av vardera pumpakärnor, linfrön och solrosfrön / 25 gr flingsalt. / 2 dl grahamsmjöl
0 Spara
Gammaldags Surdegsbröd

Gammaldags Surdegsbröd

1 påse Bagarens Jästmix Surdegsbröd. 1 grahamsmjöl , som topping. 2 bröd. Skållning. 1. Koka upp vattnet och slå det över rågmjölet
0 Spara
Surdegsbröd med massor av frö

Surdegsbröd med massor av frö

Tänkte att det var länge sedan att jag skrev nytt surdegsbröd recept. Tänkte att idag jag ska baka surdegsbröd proppat med massor av olika frö
0 Spara
Surdegsbröd med syrade morötter och kummin

Surdegsbröd med syrade morötter och kummin

This post "Surdegsbröd med syrade morötter och kummin" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
0 Spara
Grovt Surdegsbröd

Grovt Surdegsbröd

1 påse Bagarens Jästmix Surdegsbröd. 1 grahamsmjöl , som topping. 2 bröd. Gör så här. Skållning. 1. Koka upp 2 dl vatten och slå det över det grova rågmjölet
7 Spara
Macroner/Macaroner/Makroner/Macaroons och surdegsbröd!

Macroner/Macaroner/Makroner/Macaroons och surdegsbröd!

Surdegsbröd med lingon och valnötterIngredienser. Har du något smaskigt recept på surdegsbröd, så dela gääärna med dig
1 Spara
Mitt godaste surdegsbröd!

Mitt godaste surdegsbröd!

+ 13 dl vetemjöl +1dl havregryn+1dl grahamsmjöl +1dl grovt rågmjöl+5dl ljummet vatten+lite salt+ ca 1dl brödsirap Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar strö lite vetemjöl över så att du kan trycka ut degen i formen. 1dl grahamsmjöl
7 Spara
Superfruktigt nötbröd = vardagslyx!

Superfruktigt nötbröd = vardagslyx!

För den som skyggar för surdegsbröd som tar flera dagar att få klara är detta brödet perfekt – man hinner baka det på kvällen efter jobbet utan problem (om man inte jobbar för sent alltså)
6 Spara
Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegar

Rågbröd med dubbla surdegarEtt av mina favorit surdegsbröd, saftigt och gott , receptet kommer från Pain de Martin 1 kvällMörk deg100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl100 g vatten (varmt. ca 40°)Ljus deg 100 g rågsurdegsgrund50 g grahamsmjöl50 g vetemjöl100 g vatten (ca 40°)Blanda ihop de båda degarna (som mest liknar smet än så länge) i varsin bunke. Dag 2 morgon, mörk deg100 g rågmjöl100 g vatten (ca 40°)och degen/smeten från dag 1Ljus deg100 g vetemjöl100 g grahamsmjöl100 g vatten (ca 40°) och degen/smeten från dag 1Efter natten var mina små degar betydligt större, och liksom lite fluffiga när man rörde i dem. Dag 2 eftermiddag150 g grahamsmjöl150 g vetemjöl100 g rågmjöl250 g vatten (ca 40°)Den ljusa och den mörka surdegen----40 g salt50 g linfrö50 g pumpafrö100 g valnötterBörja med att rosta valnötter och pumpafrö i en stekpanna (eller i ugnen för den delen) tills de fått lite färg och pumpafröna knäpper lite
3 Spara
Tekakor med havre

Tekakor med havre

Det både doftar och smakar ljuvligt och om man bakar det själv känner man sig så där superhusligt duktig när man väl står där med ett stort tungt surdegsbröd eller en massa gyllene frallor framför sig på plåten som precis kom ur ugnen
3 Spara
Hembageri

Hembageri

Eftersom det skulle bli glapp i ugnen mellan det här brödet och det sista surdegsbrödet jag hade förberett gjorde jag ett skållat bröd med havre också för att slippa stänga av ugnen
2 Spara
Riddarbageriets raisin sourdough

Riddarbageriets raisin sourdough

Idag har jag gjort Riddarbageriets raisin sourdough, ett saftigt och luftigt surdegsbröd med lite seg skorpa
2 Spara
Recept: Bröd i gjutjärnsgryta

Recept: Bröd i gjutjärnsgryta

Men en trend som jag aldrig har hakat på är den med att baka surdegsbröd. 4 dl grahamsmjöl. 4 dl grahamsmjöl
2 Spara
Ryskt lantbröd

Ryskt lantbröd

Det här brödet bakades på Nyhetsmorgon och det blev verkligen gott, perfekt syrligt och med stora luftbubblor precis som ett surdegsbröd ska ha
2 Spara
Soppa och nybakt bröd

Soppa och nybakt bröd

Surdegsbröd är ju gott i flera dagar, men sådana här snabbjästa frallor bör frysas om de inte äts upp inom två dagar eller så då de blir torra och tråkiga fort
1 Spara
Ulvbergabröd

Ulvbergabröd

Ett surdegsbröd på valnötter, russin och aprikoser. Blanda potatis och grahamsmjöl och låt vila lika länge som fördegen
1 Spara
Kornkex till kaffet eller triss i hårt...

Kornkex till kaffet eller triss i hårt...

Först ut var Surdegsknäckebrödet med honung På surdegsdagen den 14 april kom så efterföljaren Helgens Hårda surdegsbröd. 120 g grahamsmjöl (el fullkornsdinkel). 120 g grahamsmjöl (el fullkornsdinkel)