Klicka ev den starka kryddpastan wasabi på varje fisk eller servera den för sig bredvid. Vanliga ingredienser i japansk mat är ris och fisk och som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Krydda med buljongpulver, vattnet, sojasåsen och sockret. Skär räkbullarna i bitar. Skär chili i bitar. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme
Krydda med buljongpulver, vattnet, sojasåsen och sockret. Skär räkbullarna i bitar. Skär chili i bitar. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme
Hijiki kallas också iziki och är en brunalg med lite starkare smak. Den blir suverän med lite sojasås och äpplejuice och passar fint med lök och söta rotfrukter som morötter och kålrötter
1/2-1 röd chili (beroende på hur starkt man vill ha det). drygt 1/2 msk sojasås. 2 salladslökar 1/2-1 röd chili (beroende på hur starkt man vill ha det). drygt 1/2 msk sojasås
Den här tacofärsen är ganska mild, så öka på kryddorna om du vill ha en starkare variant. 1 1/2 dl röda linser (okokta) 3 dl vatten 1 tsk örtsalt 1/4 tsk svartpeppar 1/2 tsk starkt paprikapulver 3/4 tsk spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk oregano 1 stor vitlöksklyfta, riven eller pressad 1 tsk tamari eller sojasås 1 ask krossade tomater (500 g) 1. 1/2 tsk starkt paprikapulver. 1 tsk tamari eller sojasås