Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krydda med peppar. Skala räkor, morötter och ingefära. Skär morötterna i små tärningar och riv ingefäran fint
Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
Servera grytan medris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Koka ris eller annat gryn. Blanda ned räkorna i grytan och smaka av med salt och peppar
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Tillsätt risetoch låt fräsa ett par minuter under omrörning så allt blir varmt. Hetta upp oljan i en wokpanna och tillsätt vitlök och ingefära, stek på hög värme under omrörning i ett par minuter
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.