Jag har lite svårt för alltför blaskiga såser i grytor så jag reder gärna av skyn med maizenamjöl utrört i lite vatten då jag tycker smakerna binder ihop sig bättre
Ös då och då med skyn. Såsen blir verkligen supergod. Såsen blir verkligen supergod. 4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. Sila ner skyn i en kastrull (bör vara 3 dl sky, späd annars med mer vatten). 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
Plocka upp köttbitarna och gör såsen. Sås. 1 ½ kg grytbitar av nötkött. 6-7 dl sky. Blanda samman Porter, vinbärssaft, soya, buljongtärningar, vitlöksklyftor, örter och svartpeppar i en gryta och låt det koka upp
Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé. 1,3 kg fransyska av nötkött. 14 dl silad sky. 1Sila skyn. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning
Mät upp skyn i en kastrull. Såsen. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Låt steken ligga ca 20 minuter i skyn innan den skärs upp. Låt såsen koka 3-5 minuter. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff