Sky sås nötkött recept

TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

I och med att alla ingredienserna får puttra tillsammans blir skyn en mustig sås med näringsämnena i behåll
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Sila skyn och koka upp den. Rör samman mjöl och matfett och klicka ner blandningen i såsen under vispning
Öl- och colakokt nötstek

Öl- och colakokt nötstek

Red av till önskad konsistes och smaka av med salt och peppar och du har en gudomligt god sås till söndagssteken
Kryddburkens vintergryta

Kryddburkens vintergryta

Vårfräsch kycklinggryta i härlig sky. Red av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens
Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Häll skyn från grytan till en kastrull. Ofta gör man en köttgryta på nötkött, men det går även alldeles utmärkt att använda fläskkött
Mustig nötköttsgryta

Mustig nötköttsgryta

Mixa sky och rotsaker till en mustig sås. Lägg tillbaka köttet i såsen. 600 g grytbitar av nötkött. 600 g grytbitar av nötkött
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Koka ihop skyn tills att den smakar bra och sila ner den i en kastrull. Ta upp köttet och låt det vila under folie medans du gör klart såsen
Älg i rödvin

Älg i rödvin

Sila av skyn o häll ner i kastrull. Häll över såsen så allt kött blir täckt. 1 kg älg eller nötkött i skivor (biff
Porterstek

Porterstek

Sila skyn i en kastrull. Sjud såsen ca 5 minuter. 5 kg nötkött. 8 dl sky. Häll porter, saft och soja i en gryta
Långlagad porterstek = fullträff

Långlagad porterstek = fullträff

Jag gissar att köttet avger så mycket smak till skyn när man långlagar, att tillsatt buljong (tärningar eller någon annan form) är helt överflödigt
Slottsstek

Slottsstek

Sila och späd skyn. Gör under tiden såsen. nötkött. Rör ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Bind upp köttet med bomullssnöre till en jämn form
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Ös då och då med skyn. Såsen blir verkligen supergod. Såsen blir verkligen supergod. 4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. Sila ner skyn i en kastrull (bör vara 3 dl sky, späd annars med mer vatten). 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
Amoz portergryta.

Amoz portergryta.

Plocka upp köttbitarna och gör såsen. Sås. 1 ½ kg grytbitar av nötkött. 6-7 dl sky. Blanda samman Porter, vinbärssaft, soya, buljongtärningar, vitlöksklyftor, örter och svartpeppar i en gryta och låt det koka upp
Slottsstek med gräddsås – recept

Slottsstek med gräddsås – recept

Servera med såsen, pressgurka, kokt potatis, morötter och sockerärtor och vinbärsgelé. 1,3 kg fransyska av nötkött. 14 dl silad sky. 1Sila skyn. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning
Porterstek

Porterstek

Mät upp skyn i en kastrull. Såsen. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. 8 dl sky5 msk vetemjöl2 dl gräddeHäll i porter, saft och soja i kastrull. Låt steken ligga ca 20 minuter i skyn innan den skärs upp. Låt såsen koka 3-5 minuter. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff
Söndagsstek i gryta med rödvinssås

Söndagsstek i gryta med rödvinssås

Smaka av såsen med swalt, peppar och balsamvinäger. Skär köttet i skivor och servera med såsen. 800 g benfritt nötkött av t