Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Och till slut stod den där på bordet – soppan som blev min Harrira-gryta. Vad gör man om man är sugen på den marockanska soppan Harrira, men tycker att det ännu inte är tillräcklig kallt och höstligt för att äta soppa
Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst. Så, ett glas vin (samma som i grytan) en varm och härlig marockansk gryta med couscous och krutonger
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Bryn oumph-bitarna i olja, salta och peppra och lyft över i en gryta. Stek lök, morötter och riven ingefära tillsammans med spiskummin i lite olja i 2-3 minuter
Tagine är inte en maträtt utan ett lerkärl som man tillagar olika raguer i. Det marockanska köket räknas ofta till medelhavsköket och är sedan länge ansett som ett av världens mest mångfacetterade
lör, 2013-08-03 07. Låt slow cookern gå på högsta 1-2 timmar och dra ner till lägsta (alt låta den gå på lägsta hela tiden men med längre tillagningstid) Låt gå i 2-3 timmar till, tills köttet är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.