lime, 1/2 rivet, den rivna delen pressas ut i smeten. Vankas god middag idag lördag. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i
Smaka av med lite sky från ugnsformen. Och tillhör man en lika sås-tokig familj som vi, så kan det vara så att man behöver dubblera mängden sås, för denna kan jag lätt äta med sked
Smaka av såsen med salt och peppar. Sila skyn från stekningen av kycklingen i en kastrull. Gnid in kycklingen med vitlök, limeskal, rosmarin, salt och peppar
Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Anänd skyn som sås till rätten. Ta bort från värmen och rör i limejuicen. 2 stora lime (zest och saft). Lägg i pesto och rör snabbt, precis tillräckligt för att värma såsen, ca 1 minut. 2 msk limesaft
silad steksky. en skvätt pressad saft från lime (efter smak). Jordnötssås. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
Den vietnamesiska dressingen som jag helst serverar till är inget måste, men jag lovar, den höjer rätten ännu högre till skyarna än den redan når i sig själv
Någon sås hade vi faktiskt inte för det visade sej att skyn från kycklingen blev så in i hoppsan god så vi tyckte helt enkelt inte att det behövdes, men det är naturligtvis valfritt
Under tiden, gör såsen, och koka upp potatisen. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Är du eller någon annan rädd för lökbitar i maten kan du gott mixa såsen men jag älskar lök så ju mer ju bättre
Om du vill kan du ta skyn som bildas och blanda den med färskost i en kastrull några minuter på plattan, samt krydda upp dem med lite mer chili/salt/peppar