Ugn 200°
Lägg baconet på bakpappersklädd plåt.
Mitt i ugnen 5-10 min, tills krispigt.
Skala o finhacka vitlöken, skiva purjolöken runnit.Skär av majskornen från kolven.
Skär svampen i bitar. Halvera och skiva zucchinin.
Koka pastan o spara 2 dl av pastavattnet.
Fräs svamp o majs i 2 msk olja 5 min.
Tillsätt vitlök, purjolök o zucchini, 1 tsk salt
o 2 krm Svartpeppar o fräs ytterligare 5 min
tills allt fått färg.
Vispa ihop äggulorna, blanda med pastan,
grönsakerna och 1-2 dl pastavatten.
Servera med baconet, mycket parmesan o
basilika.
.
4 2 paket skivat bacon (à 140 g) 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 1 majskolv 150 g svamp 1/2 zucchini 400 g pasta t ex tagliatelle eller spaghetti 2 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 äggulor Till servering finriven parmesanost basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfri ankleverterrine från Guyader som jag köpte med mig från senaste besöket på Åre Delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.