1 Skär lax och kräftstjärtar i små tärningar
Blanda med salt, peppar, dill och gräslök.
Ställ åt sidan.
2 Skala och koka potatisen. Skala och hacka
schalottenlök fint, fräs i smöret. Lätt brynt.
Tillsätt mjölken, låt bli varm.
Ånga av potatisen. Stöt potatisen, späd med
den varma mjölken med löken.
Salta och peppra.
3 Sås. Blanda saffran, vin, vatten och buljong-
tärning. Låt koka ihop till 1 dl återstår.
Vispa ner creme fraiche och koka någon
minut. Ställ åt sidan.
4 Tillbehör. Koka upp lättsaltat vatten. Skär
paprikan i bitar. Koka paprikan och socker-
ärtor c:a 1 minut. Häll av vatten.
5 Forma 4 "puckar" av lax- och kräftorna
med händerna. Stek 1-2 min på vår sida
i smör. Värm under tiden sås och mös.
Lägg upp på varma tallrikar.
Dekorera med sallad.
Smaka av med salt och peppar. Mycket smakrik och intressant rätt en vanlig söndag. Blanda sedan broccolin, avocadon, valnötterna, persiljan o osten med en matberedare eller en stavmixer
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
En bit lax från frysen, en burk cème fraich med smak av saffran tomat från kylen och potatis, mycket mer behövs inte för att laga en riktig kalasmiddag
Den här veckan har varit galet intensiv och jag har inte hunnit pyssla så mycket i köket… Det ska bli ändring på det från ochmed imorgon så snart kommer en massa nya recept
Men nu var jag ju ännu mer sugen på saffransaioli, så det slutade helt enkelt med att jag gick ut och köpte mig en burk färdig majonäs och ett nytt paket saffran - sedan gjorde jag vad jag borde gjort från början
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter. Låt vila i 20 minuter och dela sedan i 3 delar och kavla ut på ett. 20 minuter och. 3 delar och
Halstrad lax. Smaka av med salt och peppar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av. Servera med citronklyftor, delade cocktailtomater, morotsstavar och gärna ett äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.