1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Svamp och kyckling risotton. Stek svampen. Blanda ner kyckling- och svampröran i risotton. En hel del svamp,jag hade egenplockad som motsvarade typ 2 burkar kantareller
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Hacka svampen, löken och vitlöken. 150 g färsk svamp. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm
Rensa svampen och dela den eventuellt. Lägg grönsakerna i svamppannan tillsammans med lite matfett. Rör ner svamp och grönsaksröran i det nykokta riset
Att komma hem med en korg fullplockad med svamp är ren lycka. Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.