Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde medparmesanostoch färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Fläskfilégratäng med rödvin, svamp ochparmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Ringla över vitlöksolja och toppa med riven parmesan, rivet citronskal, flingsalt & svartpeppar. Blanda ströbröd i grädde och låt vila medan löken förbereds
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Servera med jasminris. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten
Kall sås medparmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Som tex denna orzopasta med bacon, svamp ochparmesan. rikligt med riven parmesan. Stek under tiden pastan kokar, svampen i smör och olja på medelhög värme
½ citron, pressad. Typ mackor eller en skål med fil… Men jag behövde ju en matlåda till imorgon med så då fick det bli något enkelt, vilket resulterade i en pasta linguini med en ärtkräm med smak av citron ochparmesan
Smaka av och mixa vidare tills röran fått en slät konsistens men med en aningens struktur. Citron – vitlök – parmesan är en toppenkombo och passade väldigt bra i den här röran
Senaste receptet är Annas fänkålssallad med citron ochparmesan. Hyvla dem fint med mandolin. Strö över hyvlad parmesan, rostade valnötter och fint hackad bladpersilja
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Servera med jasminris. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.