Salviasås recept

Salviasås LCHF

Salviasås LCHF

Salviasås 4-6 port. Vi har en väldigt fin liten salviabuske här på landet. Men vi använder den alldeles för sällan
Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås

Confiterade, stekta griskinder med salviasås och ugnsbakade grönsaker, 2 portioner. Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

1Salviasås1 kruka salvia, plockad, stjälkarna för sig och bladen strimlade 2 bananschalottenlökar 1 klyfta vitlök, skivad 3 msk dijonsenap 3 dl oxfond, utspädd 2 dl grädde salt peppar 1 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 2 dl grädde 2 dl mjölk 50 g smör salt peppar
Gnocchi med tomat och salviasås

Gnocchi med tomat och salviasås

8 dl krossade tomater. 4 st vitlöksklyftor. 0. 5 tsk salt. 2 msk olivolja eller smör. 1 msk salvia (eller annan valfri ört)
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. Vik ihop och fäst med tandpetare
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Gör så här. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. Vik ihop och fäst med tandpetare

Kalvravioli med pumpa- & salviasås

Varför gör man inte mer egen pasta. Visst det tar lite tid men det är ju så otroligt gott. Jag rotade fram mammas och pappas pastamaskin som stått förvisad i förrådet i typ 15 år, då jag vet att pappa hade den framme sist
En ny krämig favorit!

En ny krämig favorit!

Som sällskap till våra kycklingfiléer serverades kokta belugalinser, sallad och en kall salviasås. Servera gärna med en kall salviasås och valfria tillbehör

Cappelletti med salviasås

Salviasås. Blanda pastan med salviasåsen och strö över riven parmesanost. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken genomskinlig på svag värme i en kastrull med smör- och rapsolja, ca 5 minuter

Kyckling i salviasås

Att använda pulversås när man är matbloggare känns som att svära i kyrkan och jag skäms lite för att jag gjort det