Koka upp alla ingredienser till lagen och låt det svalna.
Lägg ner kycklingen i den kalla lagen, lägg över och ställ i kylen 4 timmar Ta upp köttet och torka av.
Fylling
2-3 bollar
labnehost
6 färska
salviablad
8-10 färska
basilikablad
1 skiva
rökt skinka/filé
Skär en ficka i kycklingfilén om det går, det går även att banka ut filén och dubbelvika.
Skiva ostbollarna och fördela dom i filéerna, lägg in örterna och skinkan.
Förslut fickan t.ex med en tandpetare.
Lägg köttet i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen på 150 grader ca 45 minuter tills innertemperaturen nått upp 70 grader Servera gärna med en kall salviasås och valfria tillbehör.
Kall salviasås
4 dl
matyoghurt
1 dl
crème fraiche
5 färska
salviablad, rivna i mindre bitar
pressad citron efter smak
örtsalt
1 vitlöksklyfta,
riven
Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt minst 30 minuter innan servering.
Ny vecka och visst känns det i luften att vi är på väg mot hösten. Inte mig emot, jag är verkligenen höstmänniska, älskar denårstiden, mycket på grund av att min kropp mår som allra bäst då och det känns eftersom jag får så mycket mer energi då
Ikväll gjorde jag det grillade brödet och det är helt klart enny favorit på grillen. I veckan som gick var jag på tjejkväll tillsammans med ett gäng före detta kollegor, som med åren kommit att bli mycket goda vänner
När jag för någon dag sedan la ut en bild. Jag kan berätta att första omgången jag bakade hann jag knappt få klara innan tre kakmonster (inte jag då) hade rensatkakburken så det enda som fanns kvar var några smulor på botten, så jag antar att ävenen jordnötskaka á la lchf kan vara god
Kan beror på tid, möjligtvis, för jag tror inte nyfikenheten försvinner bara för att man blir vuxen. Hur kommer det sig att man tar sig för att prova mycket saker som barn, men inte lika mycket som vuxen
detta kommer jag förmodligen att äta ofta framöver. -) dels för att jag gjorde för fyra pers men bara jag var hemma och har ett par burkar i frysen, men framför allt för att det var fantastiskt gott
Vi äter gärna grillat, grillar ganska ofta tycker jag under vår- och sommarsäsongen, och älskar god mat men trots det så har vi aldrig grillat annat än diverse olika köttbitar, allt från entrecote till fläskfilé, kyckling, hamburgare och diverse korvar så klart samt en hel del olika tillbehör som champinjoner fyllda med ädelost, baconlindad halloumi, majskolvar á la New York och sparris med parmesanost och pinjenötter
Se där enkrämig och god sås på ett kick. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.