En ny krämig favorit!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklingfilé med ost och örter 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingfilé
  • Rimningslag (valfritt)
  • 1 liter vatten
  • 50 g grovt havssalt
  • 25 g socker
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Koka upp alla ingredienser till lagen och låt det svalna.
  • Lägg ner kycklingen i den kalla lagen, lägg över och ställ i kylen 4 timmar Ta upp köttet och torka av.
  • Fylling
  • 2-3 bollar labnehost
  • 6 färska salviablad
  • 8-10 färska basilikablad
  • 1 skiva rökt skinka/filé
  • Skär en ficka i kycklingfilén om det går, det går även att banka ut filén och dubbelvika.
  • Skiva ostbollarna och fördela dom i filéerna, lägg in örterna och skinkan.
  • Förslut fickan t.ex med en tandpetare.
  • Lägg köttet i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen på 150 grader ca 45 minuter tills innertemperaturen nått upp 70 grader Servera gärna med en kall salviasås och valfria tillbehör.
  • Kall salviasås
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 färska salviablad, rivna i mindre bitar
  • pressad citron efter smak
  • örtsalt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt minst 30 minuter innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.