Häromdagen gjorde vi dock en väldigt god gräddsås med salvia, som vi inspirerades till av Allt om mats webbplats, och vi serverade den till grillad fläskfile
Koka ärterna och blanda dem med olivolja. Krydda med hyvlad parmesanost. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaknytena i 3 minuter, häll av vattnet och rör ned lite smält smör. 2 paket Cappelletti Prosciutto Crudo , (fyllda pastaknyten)
Tro det eller ej men jag har ALDRIG testat att laga mat med salvia tidigare. Skala och klyfta potatisen, palsernacka, lök & morötter och lägg på en plåt med teflonfolie och spraya på olja och krydda
Lägg ut bogfläskskivorna på arbetsbänken och krydda dem med en aning svartpeppar. Fäst med en tandpetare så att den sitter längs med rulladen och inte sticker ut och hindrar den att rulla runt i stekpannan
Koka upp rikligt vatten i en stor kastrull med två matskedar havssalt och häll i cappellettin i. Häll upp den kokta cappellettin på ett fat, ett par parmesanrån och strö över blandningen
Här hittar vi en lockande bjudningsspecial och ett uppslag om ”vardagsmat med bjudkänsla” med ”middag för några kronor”, där vi även finner recepetet Banankotlett medsalviasås signerat matprofilerna Signe Rolf och Göran Helleblad
Jag gjorde dem glutenfria genom att blanda sötpotatisen med bovetemjöl istället för vetemjöl. Jag gjorde dessutom en smör- och salviasås att ha till - i Italien är det standard till denna typ av rätt
Stek färsen i olja med viltlöken. klicka/spritsa ut fyllningen med lagom stort mellanrum. Stansa ut raviolin -om du ha en stansare, annanrs skär ut rektanglar och tryck ihop kanterna med en gaffel
Helt klart någonting jag får jobba med men för stunden kör jag på pulver. Börja med att steka kycklingen och lägg därefter ner lök och champinjoner och paprika, salta, peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.