Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Ta sedan bort kärnorna med en sked. Koka upp vatten med lite matolja, grönsaksbuljong
) och vi ska fira in helgen genom att äta middag och dricka bubbel på Natur, kolla in Kings of Convenience på Pustervik och avsluta kvällen med en Bloody Mary på Mr P
Jag åt den till rapsgriskotlett i helgen och bara måste dela med mig av receptet. Bara för något år sedan var jag väldigt osäker på vad man skulle ha pumpa till och överhuvudtaget hur man skulle göra med den
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk
Ta upp bitarna med en hålslev och lägg dem i glasburkar. Ett svärmorsrecept igen. Ingegerd brukar ibland bjuda på syltad pumpa som tillbehör till söndagssteken
Krydda med salt och peppar. Krydda med ytterligare lite flingsalt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader Skär ett rutmönster i pumpan och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.