Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. 480 g fryst renskav, 2 paket. 480 g fryst renskav, 2 paket smör, att steka i 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl vatten el mjölk 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad 2 msk oxfond, koncentrerad 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk majsstärkelse, eventuellt 1,5 dl lingon 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad Kokt potatis till servering
2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan
Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken
Gräddig renskav. Fräs hackad lök och renskav i smöret så att köttet får lite färg och löken mjukar. 2 pkt renskav, à 480 g. Gräddig renskav 2 pkt renskav, à 480 g 2 gul lök, skivad 50 g smör 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond 1 msk svartvinbärsgelé 10 enbär, krossade ev 4 msk messmör salt och vitpeppar
Min mormor serverade ofta renskav när jag var på besök. Renskav i gräddig sås med bacon. Med bacon i blir det liksom en rökig smak som passar bra till vilt
Här en renskavsgryta, något jag inte tillagat förut men däremot ätit. Stek den otinade strimlade renskaven på medelhög värme i smör tills alla bitar tinat och fått fn färg
Dillsmaken passar väldigt bra ihop med smakerna i renskavsgrytan. Renskav blir det väldigt sällan i mina två små kök men jag förstår inte riktigt varför
Lägg i renskavet, halvt tinat, och sära på köttet så att det blir jämnt brynt. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g. 1 Paket djupfryst renskav, 240 g 1 st gul lök, hackad 100 g kantareller eller champinjoner i skivor 3 dl vispgrädde 5 st enbär, krossade 1 msk svartvinbärsgelé smör till stekning salt, peppar från kvarn hackad persilja till servering
Servera renskavsgrytan med potatisstomp och gele. Fryst renskav är en perfekt vardagsräddare och det smakar så gott när man lägger till lite svamp och viltfond