Jag har en renskavsgryta där messmöret blir pricken över i. Renskavsgryta. Messmör verkar vara laddat med åsikter, vissa tycker det är det godaste i världen, andra, att det är bland det värsta de vet
Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Emmis gillade den jättemycket och åt upp allt, likaså H som kom hem sent och mumsade i sig, värre var det med mig
Renskav i gräddig sås med bacon. För en tid sedan lästa jag att Marcus Aujulay har messmör i sin sås. Med bacon i blir det liksom en rökig smak som passar bra till vilt
Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar. Bryn renskaven tills den fått fin färg. Hacka löken + vitlöken fint och häll på, låt allt få bryna ihop
Vi hittade massor av lingon men inte en endaste liten kantarell… Svamparna på bilden köpte Emil åt mig som tröst Idag bjuds det alltså på mitt recept på renskavsgryta, en len och god smak av vilt tillsammans med kantareller och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.