4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ha i svartvinbärsgelén, sky och den koncentrerade kalvfonden. Min bloggkollega Ulrik hade tidigare kommit förbi min lägenhet i arla morgonstund och lämpat av lite rådjur som han hade köpt
På slutet har du i svartvinbärsgelé och balsamvinäger. Alltså gjorde jag en höstlig gryta på rådjur. 600 – 700 g rådjursbog med ben, det blev kanske 450 g rent kött. ca 1 msk svartvinbärsgelé. 700 g rådjursbog med ben, det blev kanske 450 g rent kött. ca 1 msk svartvinbärsgelé
Rådjuret förstektes och fick gå färdigt i ugn. Rådjurssadel. Lök och bacon… Rådjurssadel. 500-1000 g rådjurssadel, rumstempererad. 1 msk svartvinbärsgelé. 500-1000 g rådjurssadel. 1 msk svartvinbärsgelé