Rådjur svartvinbärsgelé recept

Höstgryta

Höstgryta

1 kg putsade grytbitar av rådjur. 2 msk med svartvinbärsgelé. 6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1-2 dl vatten
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Ha i svartvinbärsgelén, sky och den koncentrerade kalvfonden. Min bloggkollega Ulrik hade tidigare kommit förbi min lägenhet i arla morgonstund och lämpat av lite rådjur som han hade köpt
Ragu på rådjur

Ragu på rådjur

På slutet har du i svartvinbärsgelé och balsamvinäger. Alltså gjorde jag en höstlig gryta på rådjur. 600 – 700 g rådjursbog med ben, det blev kanske 450 g rent kött. ca 1 msk svartvinbärsgelé. 700 g rådjursbog med ben, det blev kanske 450 g rent kött. ca 1 msk svartvinbärsgelé
Viltgryta

Viltgryta

700 g grytbitar av vilt Älg hade jag(älg, hjort, rådjur eller vildsvin). Marinerad viltgryta med svamp och ädelost

Rådjurssadel med fransk potatisgratäng och enkel viltsås

Rådjuret förstektes och fick gå färdigt i ugn. Rådjurssadel. Lök och bacon… Rådjurssadel. 500-1000 g rådjurssadel, rumstempererad. 1 msk svartvinbärsgelé. 500-1000 g rådjurssadel. 1 msk svartvinbärsgelé

Nyårsafton med rådjurssadel

Till detta serverade vi en gräddig och god potatisgratäng, kokt brysselkål och svartvinbärsgelé som min mor hade gjort tidigare på året

Viltgryta

Skär helt kött i mindre bitar, 2 x 2 cm. Blanda allt till marinaden, enbären ska krossas, lagerbladet smulas