Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
rådjursfond (se beredning nedan). Rådjur. 1 st rådjurssadel, 1. 1 liten bit rotselleri, ca 100 g. 1 st rådjurssadel, 1. 1 liten bit rotselleri, ca 100 g 2 msk tomatpuré
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. 1 bit rotselleri, skalad och fint tärnad eller hackad. 1 bit rotselleri
Ibland händer det att vi får lite rådjur av en jagande granne. Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Skala potatis och rotselleri, skär ner rotsellerin i små bitar och koka allt mjukt. Dekorera purén med chips av potatis och dekorera skyn med vinbär 400 g rådjursstek. 400 g rådjurssadel. 100 g rotselleri