Slå upp på ett fat och ställ åt sidan. Lägg på ett lock och håll varmt. Vi åt upp allt på 2 personer för det är så vansinnigt gott. Koka nudlarna enl anv på förpackningen samtidigt som du steker morot och zucchini ca 3 min
Själva åt vi kokt potatis, sallad, en röra på turkisk yoghurt och fårost, och till det klyftor av mogen, saftig persimon, som smakar helt fantastisk till fårost
Servera blodapelsinsorbeten på citrussalladen och slå över apelsinsoppan. Mixa kex och smör, tryck ut i en form och baka på 200° i 5 minuter. Häll fyllningen på kakbottnen och baka av i ugn på 200° tills kakan sätter sig, cirka 10 minuter
Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Vi borrade hål i isen på Lidan, som rinner ut i Vänern i Lidköping, och fiskade efter Lake som gick upp i ån för att leka
Toklas har ett recept på Ragu på hare. Alltså gjorde jag en höstlig gryta på rådjur. Den stod och puttrade på spisen när jag skrev det förra inlägget – och ja, jag kan garantera
Längesedan det serverades korv här på bloggen, men nu är det i alla fall dags. Jag hittade närproducerad falukorv från Almunge i butiken, så då slog jag till och knåpade ihop en variant på ugnsfalu
Det här är en dessert som definitivt platsar som efterrätt på nyårsmiddagen. Desserten består av en vaniljpannacotta med äppelkompott samt en äppel- och kanelsorbet serverad på smulad dröm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.