Följ det receptet, men du behöver inte ha i Liquid smoke och vill du koka ribsen i buljong eller kanske som i gjorde denna gång, i skinkspad från kokning av en julsinka är det ännu bättre
En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Sen bevaras alla smaker och näringsämnen från köttet och benet i den kraftiga buljongen som bildas. Vi festade på rådjur med flera olika Kanariska såser, sallad och ett glas rött
En av favoriterna har varit rådjursfilè. Rådjur. Rådjur. 600–800 g rådjursfilé. koncentrerad fond på flaska kan användas om du späder den enligt anvisningarna på förpackningen till 3 dl buljong. Relaterade 800 g rådjursfilé
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Glöm inte att använda en del av blötläggningsspadet också när du tillsätter buljongen slevvis
Ibland händer det att vi får lite rådjur av en jagande granne. Så här förbereder du kött och buljong. Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Tillsätt buljong, grädde och en klick chilisås och kryddor efter smak. Buljong efter smakstyrka. Hacka eller riv morötterna fint, hacka löken och svampen, (typ kantareller, champinjoner, om man anväder konserv erad 100-200 g)
500 g viltkött (rådjur, äg,. 2 dl buljong (tärning). Häll på buljong och rödvin och låt köttet småkoka under lock ca 20 minuter. 500 g viltkött (rådjur, äg,. 2 dl buljong (tärning)
HET HÖGREVSGRYTA 4-6 port1-1,5 kg högrev (eller älg eller rådjur)2 gula lökar8 vitlöksklyftor1 spanskpeppar1 msk chilipulver gärna chipotle2 lagerblad1 msk oregano* 3 msk tomatpuré4 dl öl4 dl köttbuljong2 burkar bönor, svarta, kidney eller vita200 g körsbärstomaterfärsk koriander1. Häll på öl och buljong och koka under lock 2,5 timmar
Och rådjuret gillar visst inte persilja. Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond). Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning el fond)