Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 150g grovmalet rågmjöl. By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Grovt rågmjöl. Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Använder du torrjäst, blanda det med rågmjölet. 4,5 dl grovt rågmjöl. 4,5 dl grovt rågmjöl. Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg
Blanda rågmjölet med saltet i en stor degbunke. 5 dl grovt rågmjöl. 5 dl grovt rågmjöl. Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över
Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min. Rör i rågmjölet och 5 dl av vetemjölet till en lös deg. 5 dl grovt rågmjöl
ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Ta kastrullen av plattan och tillsätt rågmjöl och kryddor. Skållning1 potatis (ca 100 g)1 flaska (33cl) öl av valfri sort---60 g (1dl) rågmjöl1 tsk kummin1 tsk fänkål9 g salt
Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. POTATISLIMPA, två stora runda brödDag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 rågmjölBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 2, morgonSurdegen från gårdagen300 g kokt mosad potatis 200 g filmjölk 50 g varmt vatten 600 g vetemjöl special 100 g rågmjöl50 g honung25 g havssalt3 tsk kumminBörja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna. 180 rågmjöl