Potatislimpa rågmjöl recept

Potatislimpa med fördeg

Potatislimpa med fördeg

1 dl grovt rågmjöl. 4 dl grovt rågmjöl. Till fördegen röres jästen ut i vattnet och de båda mjölsorterna blandas ner
Potatislimpa med surdeg

Potatislimpa med surdeg

Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 150g grovmalet rågmjöl. By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Potatislimpa

Potatislimpa

Grovt rågmjöl. Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter

Potatislimpa med kummin

Använder du torrjäst, blanda det med rågmjölet. 4,5 dl grovt rågmjöl. 4,5 dl grovt rågmjöl. Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg
Grova potatislimpor

Grova potatislimpor

Blanda rågmjölet med saltet i en stor degbunke. 5 dl grovt rågmjöl. 5 dl grovt rågmjöl. Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min. Rör i rågmjölet och 5 dl av vetemjölet till en lös deg. 5 dl grovt rågmjöl
Med lättöl och potäter

Med lättöl och potäter

ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Ta kastrullen av plattan och tillsätt rågmjöl och kryddor. Skållning1 potatis (ca 100 g)1 flaska (33cl) öl av valfri sort---60 g (1dl) rågmjöl1 tsk kummin1 tsk fänkål9 g salt

Potatislimpa

Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. 5 dl grovt rågmjöl. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °

POTATISLIMPA MED ÖL

POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis. 50 g grovt rågmjöl 25 g havssalt. 50 g grovt rågmjöl. POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis

Med kummin och potatis

Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. POTATISLIMPA, två stora runda brödDag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 rågmjölBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 2, morgonSurdegen från gårdagen300 g kokt mosad potatis 200 g filmjölk 50 g varmt vatten 600 g vetemjöl special 100 g rågmjöl50 g honung25 g havssalt3 tsk kumminBörja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna. 180 rågmjöl