Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Jag älskar att krydda mina maträtter med kryddor från världens alla hörn, det här receptet kom jag på med lite inspiration från Mellanöstern men som samtidigt har en modern twist
Skala och riv potatisarna grovt och blanda med yoghurt. Koka upp vattnet och blanda med potatisrivet (se till att blandningen inte är för varm för då dör jästen för dig och det vore väl synd) och tillsätt därefter jästblandningen
Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Börja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Täck över med plastfolié samt bakdukar och låt jäsa i en timme. Jag äter inte bröd, men av detta tog jag 2 skivor med ost~Boxholms Gräddost. Pensla med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen i ca 30-40 minuter
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat medkummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Jag berättade i föregående inlägg om den fantastiska granola med svarta linser jag gjorde tidigare i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.