Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Skala och riv potatisarna grovt och blanda med yoghurt. Koka upp vattnet och blanda med potatisrivet (se till att blandningen inte är för varm för då dör jästen för dig och det vore väl synd) och tillsätt därefter jästblandningen
Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Receptet ger två rejäla limpor av ett mjukt, milt men smakrikt bröd med lätt kumminsmak som passar fint till vardagsfrukost
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Täck över med plastfolié samt bakdukar och låt jäsa i en timme. Jag äter inte bröd, men av detta tog jag 2 skivor med ost~Boxholms Gräddost. Pensla med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen i ca 30-40 minuter
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Ingredienser till fördegen/ Biga. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Första gången jag bakade bullar medfördeg och det blev riktigt bra. Vad är meningen med att bo i ett land med fyra olika årstider om det inte är olika väder de fyra årstiderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.