Originalreceptet, som jag hittade här, består bara av linser och gula betor, och så ingefära, mint och cilantro (typ persilja) Det är säkert också gott, men dels glömde jag bort att köpa örterna, dels hade en ny version redan ploppat upp i mitt huvud
5 små polkabetor (rödbetor eller gulbetor om man hellre vill ha de). 5 tsk torkad Ingefära. Koka polkabetorna i ca 35 min. 5 små polkabetor (rödbetor eller gulbetor om man hellre vill ha de). 5 tsk torkad Ingefära
Det är roligt att gå och plocka båda det ena och det andra i trädgårdslandet just nu, lök, mangold, koriander, vitlök, gröna bönor och söta små polkabetor
(Idag serverar jag min isade rättika på tunna skivor av krispiga polkabetor. Utöver de tunna skivorna av tonfisk, finner man en tunn sås på sesamolja, japansk soya, risvinäger och ingefära
Jag skulle inte rekommendera att försöka skiva polkabetor så här tunt med en slö kniv…. Riv ingefäran fint på ett rivjärn (du kan ha skalet på för extra smak
Helt fantastiska färger från polkabetorna och morötterna,. riven ingefära. riven ingefära. Fräs ingefära och vitlök i olja i en stekpanna, efter någon minut så tillsätter du de rivna rotfrukterna och låter dom fräsa med ca 10 minuter under omrörning. ca 50 fetaost Fräs ingefära och vitlök i olja i en stekpanna, efter någon minut så tillsätter du de rivna rotfrukterna och låter dom fräsa med ca 10 minuter under omrörning
Skala polkabetor och morötter. Skala och finhacka ingefäran. Gör tunna skivor av polkabetorna och morötterna, gärna med mandolin annars med en osthyvel