1 Wokad
kyckling500 g kycklinglårfilé 1 msk sesamolja 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk riven ingefära 3 msk japansk soja 3 msk mirin 3 msk saké eller torrt vitt vin
1 Nudelsallad300
g sobanudlar (bovetenudlar) 1 msk japansk soja 0,5 msk sesamolja 2 msk sesamfrön, hårt rostade 1 rödlök 1 broccoli, liten 1 morot 1 kålrabbi 2 polkabetor neutral rapsolja, till stekning salt nymalen svartpepparWokad kyckling
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Salta kycklingen försiktigt, peppra och stek i en wok eller stor stekpanna i sesamolja till kycklingen är gyllene. Lyft ur woken och ställ åt sidan. Blanda riven vitlök och ingefära med 3 msk soja, mirin och sake. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i iskallt vatten till de är helt kalla, annars fortsätter de att tillagas. Låt droppa av i en sil eller durkslag. Lägg nudlarna i en skål och häll på soja, sesamolja och hälften av sesamfröna. Blanda runt väl och ställ åt sidan. Skala och skär rödlöken i klyftor. Bryt broccolin i små buketter. Skär broccolistammen och morot i mindre. Skär kålrabbin i tärningar. Skär polkabetorna i halvmånar. Hetta upp woken på nytt till den ryker. Häll i matolja och fräs först rödlök och polkabeta, ca 1 minut. Tillsätt morot, broccolistam och kålrabbi. Efter ytterligare 1 minut tillsätt broccolibuketter, låt fräsa i 1 minut innan kycklingen och såsen hälls i woken. Låt det hela steka samman i 2 minuter. Bottna portionsskålar med de dressade bovetenudlarna, och toppa med den rykande heta kyckling- och grönsakswoken. Strö på resten av sesamfröna och servera genast!
Grönsakswokmedbovetenudlaroch ägg (glutenfritt). Wok med massor av grönsaker och näringsrika glutenfria nudlar är perfekt till vardags eftersom att det går snabbt och är ekonomiskt
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kycklingoch curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar ochkycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléernaoch lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det medkycklingbenenoch grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Servera med bandpasta (gärna färsk), klyftpotatis och/eller en god grönsallad. Avsluta med riven ost. Rensa och lägg kycklingen i botten på en smord eldfast form
Klä en braspanna med foliepapper, och häll kycklingoch marinaden i formen. Kröp ur avokado och mosa dem med en stavmixer, tillsätt sedan resten av ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.