I rasande fart slängde vi ihop en pasta som verkligen satt där den skulle Färsk tortillini från Giovanni Rana med fyllning medpesto, basilika och pinjenötter toppat medprosciutto, färsk basilika, riven parmesanost och coktailtomater, ruccula och pesto
För Pastapesto kan jag dock göra undantag, även om jag gärna med hjälp av den andra handen som jag inte skruvar gaffeln med, slukar ned en skiva prosciutto vid sidan av
Pastamedrucolapesto. Tillsätt pesto efter smak i röran. Kvällens middag blev Pastamedrucolapesto. 150g Arla färskost rucolapesto. 100g Zeta Prosciutto crudo "lufttorkad skinka". 1, kola upp pastan. 2, häll ner pastan i färskosten,vitosten,solroskärnor och blanda till en smet. 3, Servera och toppa med skinkan och rucolan. 150g Arla färskost rucolapesto. 100g Zeta Prosciutto crudo "lufttorkad skinka"
Under tiden kokar du upp grädde/andra alternativ tillsammans medpesto i en annan kastrull. När pastan har kokat klart så häll bort vattnet i ett durkslag och häll sedan ner pastan i pesto blandningen
Lägg en skiva prosciutto över. Ta en skiva kalvkött och bre på pesto i ett tunt lager. Servera med en parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad med olivolja och grova bitar av parmesan
Pastamed parmesan. pesto. Melonklyftor medprosciutto. Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild
Ett fat med en ljummen pastasallad. Pastan är godast att servera aningen ljummen tycker jag och förbered då allt fram till att pastan ska kokas, så blandar du snabbt ihop allt före servering
Klicka över resten av peston. Garnera med basilikablad och pinjenötter. 12 1/2 dl pesto. 14 skivor parmaskinka, prosciutto. 14 port kokt farfalle-pasta. 1ciabattaDela cocktailtomaterna och blanda dem med 2 dl av pesto i en bunke, låt marinera ca 15 minuter. 1Blanda de marinerade tomaterna medpasta, skinka, salami och oliver. 1Servera med jungfruolja, mozzarella och ciabatta
) fast utan bönor eller pasta. Serverad medpesto och pyttebrödskivor medprosciutto-snurror. Vid servering toppa medpesto och gärna lite grovt riven/flagad parmesan
Peston är god att bara vända ned i varm pasta, ev med lite skaldjur eller kyckling till. Peston kan också bredas på en ciabatta t ex, och toppas medprosciutto, soltorkade körsbärstomater och några oliver
Späd med lite av pastavattnet om såsen blir för tjock eller du vill ha MER sås. En skvätt pastavatten. Färsk tortellini medprosciutto, tar inte många minuter att koka
Sent ska vi glömma den fantastiska fru Miranda Galazzi som under några kvällstimmar höll en workshop för oss där hon med stort engagemang visade hur man gör färskpasta