Servera med parmesanost och du har dig en riktig lyxig pastarätt. Krämig gräddsås med smak av vitlök och persilja, blir en läcker kombination tillsammans med räkorna
Detsamma när det gäller oljan, använd endast olivolja eller blanda upp med en smaksatt olja. Jag hade en pastaklump i frysen, som fick tina upp under eftermiddagen
Om du vill lyxa till din pastasås kan du även vända i räkor tillsammans med laxen. Gillar du sting i maten är det gott att strö på chiliflakes vid servering
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Smaka av med salt och vitpeppar. Från grunden ska man egentligen använda sig av mortel, men någon sådan har inte jag, så jag mixar alltid min – och det blir bra det också
Bovete-crêpes med ricotta och sås påhemmagjord mandelmassa. Jahapp, då var det Fettisdagen - något som ingen som är aktiv på social media kan ha missat
Servera pastan genast med baconet strött på toppen. Krydda med svartpeppar. Den här klassikern är både snabblagad, smakrik och en favorit hos de flesta som smakar den – jag pratar såklart om pasta carbonara
Pastapå gårdagens bröd2 ägg 160 g brödmjöl (mixat torrt bröd) 40 g vetemjöl (ekologiskt) vatten. 1Pestopå vintage örter och blad2 krukor blandade örter, vissna (eller blad och blast från grönsaker, t ex morotsblast) 100 g spenat 1 klyfta vitlök 80 g solroskärnor 50 g parmesanost (eller ostskalkar) olivolja salt svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.