Mandelkakor mandelbiskvier recept

Dubbla mandelkakor

Dubbla mandelkakor

Nu är det dags att montera ihop mandelbiskvierna, antingen spritsar du ut fyllningen (mindre kladd, går bra med en vanlig fryspåse du klipper av ett hörn på) eller så kletar du ut den med typ en smörkniv på en biskvi
#17 Dubbla mandelkakor

#17 Dubbla mandelkakor

Nu är det dags att montera ihop mandelbiskvierna, antingen spritsar du ut fyllningen (mindre kladd, går bra med en vanlig fryspåse du klipper av ett hörn på) eller så kletar du ut den med typ en smörkniv på en biskvi
Kjerstis Italienska mandelkakor - ca 50 st

Kjerstis Italienska mandelkakor - ca 50 st

Om du hoppas över garneringsmandeln, kan du också använda kakorna som bas till mandelbiskvier, och bre chokladsmörkräm på den platta sidan, och sedan glasera kakorna med smält mörk choklad
Citronflarn

Citronflarn

De här ljuvliga små mandelkakorna har fått smak av färsk citron och blir alldeles fantastiskt tunna och knapriga
Hemlagad nyponsoppa med apelsin

Hemlagad nyponsoppa med apelsin

Om du väljer att äta den i tallrik kan du förstärka med glass, grädde eller mandelbiskvier. Egentligen finns det ingen anledning att köpa färdig nyponsoppa

Citroncheesecake med mandelkakor

ca 80 g Amaretti eller mandelbiskvier. 1.  Krossa kakorna grovt. Rör ihop lemon curd och philadelphiaost. Vispa grädden och vänd ner i ostsmeten

Banandessert med mandelkakor

200 g mandelkakor eller mandelbiskvier + 2-3 till garnering. Lägg hälften av kakorna i botten av en stor skål som rymmer 1 liter