Märgpipa rotselleri recept

Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 0,5 rotselleri. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Köttsoppa

Köttsoppa

ca 500 g högrev (eller märgpipa) salt 4-5 svartpepparkorn 1 lagerblad 1 krm timjan 3 morötter 1 palsternacka 1 klyfta rotselleri 2 gula lökar 3 potatisar (stora) 1 köttbuljongtärning persilja
Rustik chiligryta

Rustik chiligryta

Skär rotsellerin i bitar. 500-600 g högrev (el märgpipa el bog). 300 g rotselleri. Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna
Ingas pepparrotskött

Ingas pepparrotskött

Lägg sedan i palsternackor och rotselleri och koka i ytterligare 5 minuter. Servera såsen och kokt potatis vid sidan om tillsammans med mer pepparrot 1 kg högrev, eller märgpipa plus ben (från stut eller ungko). 1 st liten rotselleri. 1 st rotselleri. Buljong1,5 l vatten 1 st stor gul lök, eller 1 purjolök 2-3 st morötter 2 st palsternackor 1 st liten rotselleri 2 tsk salt 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 st kryddnejlikor. Till andra kokningen2 st morötter 2 st palsternackor 1 st rotselleri
Köttsoppa med rotfrukter och vitkål

Köttsoppa med rotfrukter och vitkål

Spar gärna blasten till rotsellerin. Hackad blast av rotselleri eller bladpersilja är fint, gott och nyttigt att garnera soppan med
Pot au feu

Pot au feu

1 1/2 kg högrev alternativt märgpipa. 1 rotselleri. Lägg nötköttet i en kastrull med vatten så att det täcker och koka upp
Det gastronomiska folkhemmet

Det gastronomiska folkhemmet

Lägg därtill rotselleri på tre olika sätt samt grillade päronskivor som bryter av med sötma och syra, och vi är beredda att sälja åtminstone en njure var för att få äta grisnacke i morgon med
Oxköttgryta med bandspaghetti

Oxköttgryta med bandspaghetti

eller märgpipa. ½ litet rotselleri. eller märgpipa. 3 morötter ½ litet rotselleri. OXKÖTTGRYTA MED BANDSPAGHETTI
Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

(Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. 1msk Olivolja15-20st Champinjoner, (gärna skogschampinjiner vilket ger mer smak)2st Vitlöksklyftor, mortlat fint2st Morötter, fint skivkade20st Små steklökar, gärna röda100g Rotselleri, fint strimlatGott till

Halländsk gryta

Låt kålrot, morötter och fläsk koka sista halvtimmen och rotsellerin de sista 20 minutrarna. 1 kg märgpipa , med ben. 25 st rotselleri

Recept på buljong

Delar som helst används är märgpipa, hals, rev, ytterlår och lägg. 1/4 rotselleri. 1 bit rotselleri. 500 g benfritt nötkött av märgpipan. 1 purjolök 2 morötter 1/4 rotselleri 2 msk tomatpuré. 1 bit rotselleri. 2 äggvitor 500 g benfritt nötkött av märgpipan

Långsamt kokt bolognese

100 gram rotselleri. 1 kg högrev eller märgpipa. Det här tar lite tid men är väl värt besväret. Den här är perfekt när man är många