Chiligryta på G. Men nu till Chiligrytan, wow säger jag bara. Nu gjorde jag Chiligrytan lite svagare än receptet eftersom jag ville att Vincent även skulle kunna äta utav den, så receptet är omgjort lite men jag skriver vad receptet sa respektive vad jag hade i
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
En rustik köttgryta närmare bestämt. När det kommer till just köttgrytor så tycker jag väldigt mycket om den rustika sorten med stora matiga bitar och enkla ingredienser, och det är exakt vad denna grytan är
Rustikt och vintergott. För ett par månader sedan åt jag en så himla god chiligryta på Köttbaren i Stockholm, och ända sedan dess har jag velat laga en egen
Skär köttet i grova bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en rejäl gryta och tillsätt oljan, fräs köttet i omgångar på hög värme tills det fått färg runt om
Det här receptet kommer ifrån Åse med bloggen 56kilo. se. Det finns även, något modifierat (vilket är receptet jag anger här), i hennes och Anna Halléns kokbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.