50 g smör (rumsvarmt)50 g rapsolja (1/2 dl)300 g rågsikt (5 dl)80 g havregryn (2 dl)2 msk linfrön1/2 dl solrosfrön4 tsk bakpulver1 tsk salt1 1/2 msk honung2 dl filmjölk eller mjölk Gör så här
Tillsätt linfrö, solrosfrö, salt och honung. 2 msk krossade linfrö. 2 msk krossade linfrö. Det finns inget bättre än nybakade frukostbullar på morgonen
Krossade linfrön (för extra fibrer). Solrosfrön. Smula jästen i en skål. Lös den i vattnet (37°). Tillsätt solroskärnor, salt, sirap, olja och det mesta av mjölet (och aprikoser)
dekorera med ränder av linfrön och havregryn. 250 g teffmjöl, 120 g rårismjöl, 80 g havregryn eller boveteflingor1 dl (60 g) linfrö3 tsk fiberHUSK (finmalet psylliumfröskal eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk salt 1,5 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas)1,5 dl russin (kan uteslutas eller ersättas med mer solroskärnor/pumpakärnor)2 dl solrosfrö och/eller pumpakärnor
Tillsätt linfrön, solrosfrön, honung och salt. Förra veckan visade jag er bilder på frukostfrallor med lin- och solrosfrön som blev lite överjästa och lite för mörka
1/2 dl linfrön/solrosfrön/pumpafrön. 1/2 dl linfrön/solrosfrön/pumpafrön. Imorse fixade jag ihop ett bröd som man gräddar i micron, det tar ca 5 minuter att slänga ihop och smakar precis som "vanligt" bröd