Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrönoch gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Pensla med ägg. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor)
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Tillsatte jag också lite linfrön, då det ger lite mer stadga till bröden tycker jag
½ dl krossade linfrön. Frukostbullar fullproppade med frukt och nötter. Tillsätt saltet och eventuellt resten av vetemjölet, arbeta degen ytterligare ett par minuter
Tillsätt salt, frukter, sirap och mjöl. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Dela degen i 4 delar, dela dessa delar i 4 delar och rulla dom i handen till fina bullar. Lägg på plåt och låt jäsa 30- 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och sätt in mitt i ugn på 225 grader 10-15 minuter, kolla att dom fått fin färg
Blanda dem med vatten, jäst, salt, mandel och riven ost. Ingredienserna må låta medvetet sammansatta, men de var i ärlighetens namn enbart ett resultat av vad som fanns i skafferiet
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Vi har döpt dem till HSL Frukostbullar, vi har sedan tidigare även ett bröd som du också kan prova
Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna. Mjöla bakbordet och stjälp upp degen. Arbeta degen i 8 minuter med bakmaskin eller. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 25 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.