Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna
Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen
Middagen ikväll fick bli hämtmat från Saigon, kommer ni till Örebro måste ni testa Saigon, vi köpte kyckling med cashewnötter och sen biff med bambuskott, mums mums
pressa ut till en rund kaka och strö solrosfrönaoch hasselnötterna över. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfrönaoch 1/2 av hasselnötterna. 1/2 dl solrosfrön (gärna rostade och saltade). 2 msk linfrön
De här grova frallorna kommer nästan från restaurangen Cranks i London. Maskinen gör allt knådande så lätt, vilket är perfekt för mig som faktiskt inte gillar att kladda med deg mer än nödvändigt
Bästa frukosten med hemmagjorda bullar. Tillsätt linfrö, solrosfrö, salt och honung. Allting gör du färdigt på kvällen – degen blandas och bullarna formas
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Smakade nästan som det riktigt grova knäckebröd jag minns från den tid när jag tålde gluten. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.