Imorse bakade jag de här goda frallorna som är lite sega i konsistensen och med en knaprig yta. Rör ut jästen med saltet och tillsätt vatten, mjöl, aprikoser och nötter
Dinkelfrallor 18 st 50 g jäst 25 g margarin 5 dl mjölk 1 ägg 2 msk sirap 1 tsk salt 5 dl fullkornsdinkelmjöl 5 dl siktat dinkelmjöl 5-6 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig Tillsätt ägg, sirap och salt Tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg (görs bäst i maskin/assistent) Låt jäsa i ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i 18 bitar Forma varje degbit till en rund platt bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapper Låt jäsa 40-60 min Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 15 min Foto
Värm degvätskan ( vatten, olja) fingervarm och blanda med jästen. För några veckor sedan höll sonen som bäst på att packa ihop inför sitt äventyr som stipendiat på en utländsk skola i två år
Min mamma bakade världens godaste dinkelfrallormed pumpakärnor på som hon hittade på Arlas hemsida. De här frallorna var väldigt saftiga och goda i och med att de har keso i och både mamma och jag har bakat dem flera gånger efter den första
) men inte känner för att vänta i flera timmar medan degen jäser. Låt degen vila i en bunke, täckt med lock eller plastfolie, i kylen över natten (10-12 timmar). Låt degen vila i en bunke, täckt med lock eller plastfolie, i kylen över natten (10-12 timmar)
dinkelfrallormed vallmofrön. Idag var jag först upp ur sängen - vilket innebar att jag satte igång med tvätten direkt, envis som synden så har jag bestämt mig för att utrota tvättberget en gång för alla, och det idag
50 g jäst4 dl ljummet vatten 37°250 g keso4 msk smör-&rapsolja3 tsk salt2 msk brödsirap5 dl dinkel fullkornsmjöl6–7 dl vetemjöl special2 dl pumpakärnorRör ut jästen i vattnet i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.