Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stektfläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvade blomkålen
Lägg försiktigt ner laxen i den varma lagen. Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
färsk gädda med fläsk, färsk gädda med salt spad, ostron med smör, bergfisk med lök samt salt lax. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stektfläsk samt svart älgkött
stekt kotlett, surkål, 4 msk choronsås, americano med 2 msk grädde. stekt kotlett, kall sås på 1 dl créme fraiche och 1 msk sambal olelek, körsbärstomater, avokado. 150 g korv, 100 g surkål och sidfläsk, grönt te. 150 g korv, 100 g surkål och sidfläsk. americano med vispda grädde, tre bountybollar, valnötter i 90 % kakaohaltig choklad, fem nävar fläsk svål. stektlax, sallad, halv avokado, kall sås på 4 msk créme fraîche, citronsaft, vitpeppar, svartpeppar, salt och gräslök. 150 g stekt ryggbiff, 4 msk bearnaisesås, 40 g machetesallad, 25 g röd paprika, ett glas vatten. stekt kotlett, surkål, 4 msk choronsås, americano med 2 msk grädde. stekt kotlett, kall sås på 1 dl créme fraiche och 1 msk sambal olelek, körsbärstomater, avokado. 150 g korv, 100 g surkål och sidfläsk, grönt te. stektlax, sallad, halv avokado, kall sås på 4 msk créme fraîche, citronsaft, vitpeppar, svartpeppar, salt och gräslök. 150 g stekt ryggbiff, 4 msk bearnaisesås, 40 g machetesallad, 25 g röd paprika, ett glas vatten
Fredag - Varmrökt lax med gräslökssås. Har ni inte bönorna på julbordet så passar de perfekt till middag idag, och då tillsammans med stektsidfläsk så klart
Dillstuvad blomkål med stektlax. Laxpudding. Stektfläsk med löksås. Fläskpannkaka. Rör då i den finhackade dillen och servera blomkålsstuvningen till stektlax
Kvällen började med en jordärtsskockssoppa som hälldes på dekorerade tallrikar bestående av rökt lax, strimlad rödkål, blomkål,dill, krasse och kryddade brödsmulor ackompanjerat med Piper Heidsecks röda Champagne
Jag älskar långkok, bröd, husmanskost (men inte all, har lite svårt för bruna bönor å fläsk) , fisk, solvarma tomater, starka kryddor, olivolja, koriander, stekt strömming med potatismos, empenadas, raggmunk, varmrökt lax, biggans böcklingspastej, Germans diablosar och en massa mer