Lammfilé. 5 tsk oregano. Om man ska sammanfatta denna rätt med ett ord så skulle jag säga “fantastisk”. Det gratinerade moset med smak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Lammfilé och sallad med morötter, skogchampinjoner, oliver, crema di balsamico och getostkräm. Fräs vitlöken mjuk, strö över hälften av oreganon och rör ner tomathacket och tomatpurén
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
1krm Oregano. Ikväll blev det en sen middag som lagades på rekortid á 15min. Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomater och göra en fåroströra smaksatt med vitlök och oliver
Servera sedan med några örtkvistar av timjan, oregano och mynta. Stekt lammfilé med rödvinssky. Håll den varm under tiden du steker lammfilén och rostar dina rötter
1 kg lammfiléMarinad. 5 dl rött vin1 dl rapsolja2 st lagerblad6 st enbär, krossade2 tsk oregano2 tsk dragon2 tsk rosmarin1 tsk timjan1 st gul lök, i klyftor1/2 msk saltSås. 1 kg lammfilé. 2 tsk oregano