"Lammrecept från Hemköps-hemlagat". Soligt och varmt idag på mors dag. På menyn stod lamm med ugnsrostad färskpotatis, till dessert en stor pavlovatårta med passionfrukt & lime curd
Rödvinssås. Börja med såsen. Skär lök och morot i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite smör och tillsätt sedan tomatpuré, lagerblad, färsk timjan och rödvin
Möra lammfiléer med smak av Österlen. Gjorde en marinad på olja och österlensk kryddblandning, inköpt på Ingelsta kalkon, som köttet fick gotta till sig i någon timme innan tillagning
Jag är en av de utvalda svenska matbloggare som fått äran att komponera ihop ett recept till en av Cono Surs viner i en recepttävling där vi är flera matbloggare från Sverige, Storbritannien, Finland och Irland som deltar i tävlingen om huvudvinsten som kommer att vara en resa till Chile för att besöka Cono surs anläggningar, cono sur vineyards & winery, för mig och en vän, vilken dröm…
Uppe i just den delen av Schweiz där vi brukar fira sportlov har de en alldeles speciell fårras som heter Oberwalliser Schwartzenaste schäferli – det vill säga svartnosade får från övre Valais (på franska) eller Wallis (på tyska)
Halvera tomater, kör i ugn med lite olivolja och salt 30 minuter, 225 grader. Smält socker, häll på vin och fond koka till hälften, blanda i sky från kött, red av med maizena, rör ner smör, krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.