Rullarna kan göras helt vegetariska, men jag kan också tänka mig att strimlor av snabbstekt biff eller lammfilé (mycket varm panna, rosa i mitten) kan fungera fint
lammfilé. Mixa mynta, bladpersilja, lök, vitlök och citronskal i en matberedare eller med stavmixer. Häll ner oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång
Putsa lammfilén och krydda den runtom med salt och peppar. Vid servering, skiva upp köttet och fördela det och potatis på fyra varma tallrikar, tillsammans med ugnsbakad tomat, salladsblad och mynta
Servera sedan med några örtkvistar av timjan, oregano och mynta. Stekt lammfilémed rödvinssky. Putsa och torka av filén och låt den vila på köksbänken medan du förbereder dina rötter, persiljeroten och rödbetan, med att skala dem och därefter skära dem i avlånga smala båtar
Blanda i apelsinskalet och den finhackade myntan. Koka upp fonden och häll i vinet, smaka av med salt. Lägg upp på fat och servera med skyn, kokta brytbönor och bulgurtorn
Servera med auberginepurén. Lägg harissa, 2 msk pressad citron, mynta och lamm i en skål och marinera köttet i 20 minuter. 350 gram lammfilé. 2 msk hackad färsk mynta
Blanda sallad och mynta i en skål, och i en annan skål blandar du den skivade löken med en rejäl nypa salt och peppar samt en skvätt pressad citron(syran kommer att göra den råa löken mildare och lite inlagd)