Kummin. Min fenomenala sponsor kummin har levererat riiiktigt goda matlådor denna vecka. Är du sugen att käka lite lunchbuffé från Kummin så hittas Restaurangen mittemot Dragonskolan i Umeå
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt bröd och blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Stjälp degen i brödformen, strö över kummin och rågmjöl. Lätt modifierat Pain de Martin rågbröd med kumminKväll30 g surdegsrot60 g (1 dl. 4 dl) ekologiskt rågmjöl300 g (3 dl) fingervarmt vatten1 1/2 tsk salt1 rågad msk kumminkummin och rågmjöl på brödetBörja kvällen innan du vill äta brödet (du skall ha tid fortsätta c. 10 ggr i storlek) i brödformen och strödde på kummin och rågmjöl
11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill). 1½ jäst 4 dl vatten 2 msk olja 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket) 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill) 8 dl rågmjöl 2 - 3 dl vetemjölSmula jästen i en bunke
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Stöt kumminfröna i en mortel. Frölimpa med bönor och kummin, 1 bröd. 1 msk kumminfrön. 1 msk kumminfrön
Jag hade i kummin, istället för anis eller fänkål och det blev lyckat. Kummin är ju vanligt i knäckebröd, men jag tycker det funkar finfint i mjuka bröd också