Knäckebröd med kummin
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ jäst
  • 14 dl vatten
  • 12 msk olja
  • 11 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket)
  • 11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill)
  • 18 dl rågmjöl
  • 12 - 3 dl vetemjöl
  • 1½ jäst 4 dl vatten 2 msk olja 1 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket) 1 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill) 8 dl rågmjöl 2 - 3 dl vetemjölSmula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen med det fingervarma vattnet. Blanda samman alla övriga ingredienser men spara lite av vetemjölet till utbakningen. Låt jäsa en timma. Knåda degen och dela den i 24 bitar. Tänk på att inte knåda degen för mycket till skillnad mot annat bröd. Knäckebröd ska ju inte bli fluffigt. Kavla ut degen i tunna runda bröd. Borsta bort överföldigt mjöl. Om du använder en vanlig kavel så nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 3-5 minuter i 250 grader. Njut… Detta är även en uppskattad present att ge bort till Jul.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.