Jag älskar att krydda mina maträtter med kryddor från världens alla hörn, det här receptet kom jag på med lite inspiration från Mellanöstern men som samtidigt har en modern twist
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Detta är ett sådant bröd. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
½ jäst. 14 dl vatten. 12 msk olja. 11 msk salt (var försiktig , ta inte för mycket). 11 msk kummin (du kan naturligtvis smaksätta brödet med vilka kryddor du vill)
Matjesmousse, rödvinssill och örtsill med ost och smör. Midsommarmat och Skagenbilder. Nu är vi tillbaka efter en härlig semester i Skagen, det tar ett tag att anpassa sig till storstadslivet igen
När jag höll på med boken hade jag en idé om att göra ett särskilt lättbakat bröd som skulle passa den som just fått igång en surdeg och ville baka något enkelt
Jag är en människa som Ä L S K A R knäckebröd av olika slag, ändå har jag aldrig bakat det själv. Har verkligen saknat ett gott bröd med frön och kryddor på slutet, inne på Willys har dom inte jordens största knäcke utbud så när jag fick Morbergs kokbok ”firar jul” för cirka 2 veckor sedan så hittade jag ett recept på knäcke där och ska jag vara ärlig så trodde ja det var lite längre process än vad det är att göra knäckebröd
Den här typen av råglimpa, smaksatt med citron och brödkummin, är vanlig i Baltikum. Limpan har en härlig rågsmak och blir lite lagom syrlig av citronen
Tysk Husmanskost på Svenska Klaus och Marika, det Tyska par som driver Berliner Schnitzelstuga i Ytterån , grillade egentillverkad korv på Gregoriemarknaden
Recept. Tomatraita med lök och kummin. Tamatar raita – Indisk yoghurtsås med tomat, lök och kummin. Raita är en indisk yoghurtsås som kan innehålla grönsaker, frukt och/eller kryddväxter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.