Krispig brysselkål recept

Pasta med krispig bacon och brysselkål!

Pasta med krispig bacon och brysselkål!

 Vi köpte hem en hel påse med brysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt
Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1,5 tsk olivolja 1 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 25 gram parmesanost 0,5 st citron(er) 0,5 kruka(or) färsk gräslök Varm kålsallad 150 gram brysselkål 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk olivolja 125 gram grönkål 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Brysselkål med parmesan och citron

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Rör om och häll över brysselkålen i en serveringsskål
#5 Perfekt brysselkål

#5 Perfekt brysselkål

Då ska det inte vara överkokta, mosiga sådana utan krispiga men inte hårda små brysselkål. Det är tisdag och det känns som det vore passande med ett recept på brysselkål
Pasta med brysselkål

Pasta med brysselkål

Stek tills allt fått färg och fläsket börjar bli lite krispigt. Ansa roten på varje brysselkål och dela dem på mitten
Sprout salad med rivna brysselkål

Sprout salad med rivna brysselkål

Dessutom håller sig salladen krispig och fräsch, du kan blanda ihop den på morgonen och riskerar ingen soggig röra till lunch, tvärtom
Smarrig 3 rätters LCHF-middag

Smarrig 3 rätters LCHF-middag

Fräs baconet krispigt men spara fettet i pannan och fräs sedan vitlök, scharlottenlök och brysselkålen i baconfettet
Kantarellpaj med rökt skinka och ölands-ost!

Kantarellpaj med rökt skinka och ölands-ost!

Krispigt pajskal med härligt doftande kantarellfyllning, med andra ord helt oemotståndlig. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
A real turkey dinner

A real turkey dinner

Torka skinnet torrt (detta är viktigt för att skinnet sedan ska bli krispigt) och låt fågeln stå i rumstemperatur ett par timmar innan den ska in i ugnen