Vi köpte hem en hel påse med brysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Rör om och häll över brysselkålen i en serveringsskål
Mjukt, mjällt, fast och krispigt. Vad gäller friterad brysselkål med chèvreyoghurt och honung, handlar det dock inte så mycket om att våga prova något nytt
Då ska det inte vara överkokta, mosiga sådana utan krispiga men inte hårda små brysselkål. Det är tisdag och det känns som det vore passande med ett recept på brysselkål
Krispigt pajskal med härligt doftande kantarellfyllning, med andra ord helt oemotståndlig. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Torka skinnet torrt (detta är viktigt för att skinnet sedan ska bli krispigt) och låt fågeln stå i rumstemperatur ett par timmar innan den ska in i ugnen