Finhacka vitlök och ingefära. En otroligt god rätt från det spännande Sichuanska köket i Kina. Häll i olja och lägg i vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes
När jag och P bodde i Kina umgicks vi med flera amerikanska familjer, och mina första bekantskaper där med pumpan i tillagat tillstånd blev tyvärr aldrig någon positiv upplevelse heller
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Men smaken är som baken, och vem har sagt att rätten smakar lika på alla kinarestauranger. Det behövs bara lite finjustering av mängden ingefära, soja, hoisinsås och ostronsås för att få den helt i hamn
Vi i sverige har på senare år blivit bättre på att använda olika kryddor i vår matlagning, men fortfarande så är det många som knappt aldrig använder något mer än salt och peppar i sin matlagning och vi ligger långt efter nationer som Indien och kina när det kommer till variation av kryddor i maten