Karamelliserat sidfläsk - szechuan
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g sidfläsk i bit
  • 1 röd chili
  • 7 klyftor vitlök
  • 1 msk hel szechuanpeppar
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 tsk torkade chiliflingor eller 2 hela röd chili (torkade)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2½ msk risvinsvinäger (går att byta ut mot 2 msk 12% ättika)
  • 5 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 5 torkade aprikoser
  • katrinplommon eller persikor
  • Koriander till garnering
  • Salt
  • valfritt
  • Jasminris för 4 personer
  • Koriander (garnering)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.