Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Vill du istället göra knyten lägger du på fyllningen på rektangeln och viker den dubbel. Saffransbullar är min favorit på julen, måste finnas hela juletiden
Smågoda Raw Lime-och blåbärspajer. När vi var hos min kusin i småland i lördags hade hon bakat dessa godingar - små raw blåbärspajer - som i smaken påminner om key lime pie
Idag gjorde jag gyoza. Låter namnet inte bekant. Well, jag visste inte heller exakt vad det var förrän jag googlade och insåg att gyoza är bara den japanska versionen av kinesiska dumplings (jiaozi)
Nu börjar det blir riktig högtid för de svenska tomaterna, även om mina egna fortfarande varken har blommat eller visat en tillstymmelse till några små runda gröna skönheter
D. e. g. V. t. m. j. ö. l. 5. 0. T. o. r. ä. s. 2. k. a. n. 3. M. d. S. c. F. y. i. A. u. b. P. p. 6. f. G. L. 1. H. v. å. K. B. h. ,. 4. (. °. ). /. 7. 8. 9. -. Ä. N. R. t D. d l. s t
De är väldigt goda och nyttiga som mellanmål eller till frukost om man hellre vill ha dem då. I dag tänkte jag bjuda er på ett recept på par nyttiga kvarg/ kesella pannkakor
Blåbärskakorna ApelsinkakornaDessa smågoda kakor smakade ljuvligt och min ena halva av min smakpanel gillade blåbärskakorna bäst och andra halvan apelsinkakorna bäst
Jiaozi är fyllda degknyten som äts i enorma kvantiteter i norra Kina. Knåda ut degen i en rulle och skär i små cylindrar, kavla ut varje cylinder till en cirkel med ca 10cm diameter och några millimeter tjock
Men goda att äta utan pita. En slags mini-falafel. Vi kan kalla det vegetarisk ölkorv. 3 dl kikärtor, okokta men blötlagda i 2 dar (frys in och plocka fram efter behov)1 dl sesamfrö1 msk sambal olek2 klyftor vitlök1 grönsaks-buljong1 tsk spiskummin5 dl rapsolja till frityrdipsås1,5 dl naturell yoghurt1 msk sesampastalite flytande honunglite saltMixa allt slätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.