Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten
Helena Helt Enkelt
Helena Helt Enkelt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 75-80 ml vatten
  • en nypa salt
  •  
  • Fläskfärsfyllning
  • 200 g fläskfärs
  • drygt 1 msk ingefära, fint riven
  • 1 dl (ca 4) salladslökar, fint skivad
  • 1 dl vitkål, fint riven
  • 1/2 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • chili
  • salt och peppar efter smak
  •  
  • Sesam- & grönsaksfyllning
  • 1,5 dl vitkål, finstrimlad
  • 1 dl morot, fint riven
  • 1/2 st röd spansk peppar, urkärnad
  • 1 dl (ca 2st) salladslökar, fint skivade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 1 st ekologisk lime
  • Svamp och Tofu fyllning
  • 3 cm bit färsk ingefära, skivad
  • 1 st gul lök, i bitar
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 1/2-1 st röd spansk peppar, urkärnad
  • 200 g färsk svamp t ex champinjoner
  • 2 st salladslökar, strimlade på snedden
  • 100 g tofu, smulad
  • 1/2 dl färsk koriander, hackad
  • svartpeppar, japansk soja
  • Kycklingfyllning a la Myllimäki
  • 150 g kycklingfärs
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 tsk hackad koriander
  • 1 1/2 tsk, färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 droppar sesamolja
  • 1 dl soja
  • ½ dl sushivinäger (risvinäger, socker, salt)
  • Skal och juice från ½ citron
  • 1 tsk sesamolja
  • En nypa sesamfrön
  • Svartpeppar efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.